<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1508610125303012234\x26blogName\x3dFloR!sTG!rLz07\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://floristgirlindahouse.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://floristgirlindahouse.blogspot.com/\x26vt\x3d-4522595716996889124', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
PERFUME
JUMLAH PENONTON
Web Counter

WAKTU
Online user monitor

lagu ni sedap didengar
VIDEO MUZIK
SITI NURHALIZA- Cintamu


LIRIK LAGU

Siti Nurhaliza - Cintamu (video klip diatas)

nota cinta lama kujadikan lagu
walau tidak seindah bisik kata yang kau beri

tetap dalam hati siang malam menanti
tak jemu aku dibuai kerinduan

belum pernah ada getaran sebegini
memang benar aku dilanda
cinta kepadamu

reff:
bercahaya hidupku dalam taman cinta
sehingga segalanya seperti pelangi
kau sambutlah rinduku jangan lepas lagi
ku pasti setia seteguh kasihmu buatku.. oooooo

reff:
kini ku temui insan yang ku sayangi
sentiasa di sisi bagai bintang yang berseri

tetap dalam hati siang malam menanti
tak jemu aku dibuai kerinduan

belum pernah ada getaran sebegini
memang benar aku dilanda
cinta kepadamu

reff:
bercahaya hidupku dalam taman cinta
sehingga segalanya seperti pelangi
kau sambutlah rinduku jangan lepas lagi
ku pasti setia seteguh kasihmu buatku.. oooooo

apa jawapan engkau berikan
tak bisa ku rasa segala rahsia
kau pesona cinta yang membawa bahagia


KAUNTA BERBORAK.
Jom Borak Borek



KENGKAWAN GUEY
Faiz
Na
Zana
Kerul
shem
intan jazz da novelis
Nisa
Nenek Ida
Illa Fira
unty moll
mangsakebakaran
Elina
icha
Suki
nana era
Nite
Oyin
Agus
wAnA
SheAcap
Padli
YusLeny
Intan Den Syg
Pak Top
Zaragon
mazidul 360%
mr.aries
Olynkiut
Penyu Nyu Nyu
Tinie
Maya adik Intan jazz
Mai mamai
Na
Yanie Nite
Madir a.k.a Ridam
Dandelion
ANUAR IBRAHIM
leya hot fm
FArah Fauzana hot fm


LINK
Terima Kasih tuk kwn2 & sahabat Guey. Terima Kasih juga buat VIRTUALFRIENDS kerana guey telah mendapat kengkawan yg disayangi. FRIENDSTER tuk layan2 jer YOUTUBE tuk nengok aksi2 manusia seluruh dunia

Photobucket
HAppy New Year Yg dh berlalu
Jumaat, 29 Januari 2010

ASSALAMMUALAIKUM...

Nk ucap selamat tahun baru rasanya dh basi giler dh..maknanyer lama giler ah aq tk mengoblok kan diri hihi...Aq doakn semoga thn baru ni dimurahkan rezeki, di beri keredhaan illahi, perkukuhkan keimanan, selamat dunia dan akhirah..amin amin ya robalalamin....

Beberapa hari lagi dh nk masuk feb...sekejap jer kan...bby aq alhamdulillah semua nya sihat sejahtera cuma hari2 sebelum ni si kakak kepada fiqah tk lalu nk makan sgt...ingatkan kenapa ..dia duk sibuk ckp takit takit kat bibir dia..cek punya cek upernyer kene mata ikan...padan ah tk lalu makan and minum...sian lak kat dia..2 ari sakit mcm tu jer..last2 kasi dia minum ubat demam esoknyer baru dia berselera nk makan..alhamdulillah...:D

And baru2 ni gak kerajinan aq main fb lak..vf ?? hmm vf tetap di hati cuma fb ni biasa ah benda baru walaupn fb ni dh lama ada dlm dunia cyber...aq masuk fb sbb nak main game and skodeng skiding pic...tp dlm fb gak aq dpt berjumpa kwn2 sek aq yg kat smwm zon r1.wah lama giler tk jumpa depa ni semua..dlm fb mcm mcm kita lh ketemukan...cuma kwn2 dr smwm zonr5 jer aq belum ketemu...tp zon r1 and zon r5 akan mengadakan alumnai..aq tunggu jer lah..nk jumpa face 2 face dengan depa semua rasa segan lak hahaa....tp tk per ari nyer pasti muncul nanti nk tk nk kene jumpa gak huhu...


Floristgirl at Jumaat, Januari 29, 2010




FIKAH 2bulan
Sabtu, 31 Oktober 2009

"sian dia kene bedung teruk :)) "
"nyam2 sedapnyer isap jari"
"letihnyer dia "
Salam..smlm.30/10/09 jumaat..fikah dh 2 bulan...menjaga dia agak sukar juga pada permulaan walaupn sebelum ni aq ada pengalaman menjaga safia..tp dulu jg safia senang tk der masalah..tp fikah ni lain sikit..pg2 dia bangun menangis walaupun dh diberi susu..bg puting kekadang dia nk kekadang tk nk..masuk buai kekadang tido kekadang tk..hmm
perbezaan fikah and safia...
-safia masa 2minggu dh bg minum susu anmum sambil2 bg susu badan..fikah 3minggu baru bg susu anmum and susu badan.
-safia suka teleng blah kiri...fikah suka teleng blah kanan...
-safia 2bulan baru kuat segala tulang temulang dia cth kepala and kaki..fikah baru berusia 3 ari dh boleh angkat kepala and tegakkan kaki and pusing belakang..
-safia aq byk minum air zam2 1 botol penuh air zam2 masa aq p mekah dulu simpan lg...fikah byk makan buah kurma and air zam2
safia masa kecik susah kuar air mata and berpeluh and jarang menangis..fikah kuat menangis, kuat kuar air mata and cepat berpeluh.suka isap jari
-safia manja ngan walid dia..fikah lak manja ngan aq..sikit2 nk tido dlm pelukan..
hmm tujelah kot setakat ni...bulan depan birth safia..tengah



Floristgirl at Sabtu, Oktober 31, 2009




CUKUR JAMBUL and KAWIN
Rabu, 28 Oktober 2009




SABTU 17/10/2009

SALAM..ari ni blah mlm ada majlis cukur jambul...tp pg2 aq dh bgun ..so tlg ler aper2 yg patut dlm umah tu.majlis stat lepas magrib...org2 surau dtg tuk baca yasin sbb mk metua buat doa selamat..lepas dh setel kaum2 hawa lak masuk sbb mau maharban.aq masa tu tengah layan mkn pulut kuning ngan sambal ikan bilis...perh sedap tu..tengah2 layan mama aq pangey suh bwk bby...adoi kaco tul..baru tengah menikmati kelazatan rasa ..muahaha...

aq dok cr tok laki aq tp tk der so aq kene bwk bby..selain aq adik ipar aq nyer ank pn cukur jambul sekali.berarak lah kami..sib baik ler bby aq tk meragam..wisau gak..sbb bby aq fikah ni lain dr kakak dia sikit.dh setel tu adik ipar aq yg pompuan lak katam quran.majlis abis dlm cull 12mlm...walaupn penat tp aq kene bereskn kerja2 kt dapur lak..sbb dik2 ipar aq yg lain sibuk setelkn hantaran dik ipar aq lg sowang.yg lain somi masing2 semua dh terbongkang tidoq...

happy depavali and HAPPY BIRTHDAY 2 IDAZ GIRL :D

AHAD 18/10/2009
pg td aq tidoq cull 5pg bangun cull 8pg..semua dh sibuk2 sbb nk p masjid sbb akad nikah buat kt masjid sana...sepatutnyer akad nikah stat cull 9 pg..tp cull 10pg baru p pasai masing2 tengah siap...aq tk p sbb ada bby ni payah sikit.lebih kurang cull 12tgh baru majlis bermula...mcm biasa lh kn klu majlis dh bermula masing2 sibuk..cuaca alhamdulillah panas....majlis setel jam 4ptg.time ni semua dh penat and terbongkang tidoq....mlm baru bangkit...mkn2..potong kek..borak2 ..ngumpat2 :))...cull 1.30pg baru belik kl.


Floristgirl at Rabu, Oktober 28, 2009




KEKAH and OPEN OPIS

SABTU 3/10/2009

Salam...tarikh diatas adalah tarikh aq buat kekah dan jamuan open opis...tiap2 tahun mesti wat kt opis ..biler lh nk wat kt umah kn ..tunggu ler aq dpt umah besor dr skrg baru aq wat ek...umah skrg sempit almaklumlah umah flat...kang klu wat tk der tempat lak nk duduk ..huhu
tp thn ni beza sikit sbb aq wat sekali kekah tuk ank kedua aq si fikah..fikah kami buat d kl ajer..fea dulu kami wat kt kpg..kali ni upah mk sodara and kwn huby tlg masakan..sbb aq baru jer abis pantang genap 44ari ..dr pukui 3ptg sampai 1pg tu org dtg...alhamdulillah mcm biasa ramai kwn huby dr kwn2 aq yg dtg sbb aq tk pangey ramai pn just kwn2 rapat jer.menu nasi bukhari, kuah kari, nasi impit, kuah kacang, kuih2 and spegeti..spegeti pn aq wat sikit pasai tk bujet nk wat..tp tup2 spegeti gak yg laku..tk per thn depan aq wat spegeti ek :D


Floristgirl at Rabu, Oktober 28, 2009




PENGALAMAN BERSALIN ANK KEDUA
Rabu, 21 Oktober 2009







SALAM..
Pejam celik pejam celik dh 1bulan lebih aq bersalin.Bersalin kali ni byk gak bezanye.tp syukur kehadrat illahi semuanye selamat.
29.08.2009 hari sabtu
aq , huby ngan fea bangun lambat..klu tk silap kita org bangun cull 3ptg.so ingat ari ni nk ler p beli brg baby lg sikit.so siap2 ler.tetiba bila aq nk p toilet nah ada darah…alamak berderau ati aq..betui ke ni dh tiba masanye ker..walaupun tk rasa sakit apa2 tp jantung ni dak dik duk.aq terus bg tau huby..huby Tanya sakit tk.aq kata tk sakit apa pun. Ketumban pn tk pecah lg.sib baik gak ler brg2 semua aq dh sediakn awal2.ingatkan bila dh dekat waktunye bru nk paking entah kenapa tergerak ati aq nk paking awal2.kebetulan aq tk buka posa lg.rasa syg lak.huby suh bukak sbb dia kata dh kuar darah.tp malas ler.so aq pn siap2 ler.huby call dokter bibah dokter yg akan sambut kelahiran baby kedua aq.Dok kata tu ler tanda2nya.so dia suh p hospital.nanti lepas terawih baru dok dtg.So kami pun siap2 jam dh cull 5.30ptg.kami pun bwk ler brg2 apa yg patut tuk dibawa ke spital nanti.tp kami tk p hospital dulu..aq kata kat huby kita p mlm ler…memula kita p opis dulu.lg pn memang huby amber nk p opis.so on da way dengan jln jem lebih kurang cull 6.30 ptg kami singgah beli juadah kat wangsa melawati.wah sempat lg tu kan muahaha.huby kata nk makan aper…aq pun sebut je lh nk kuey tiew kerang, laksa, kueh muih yg aq selalu beli, air soya, cendol.huhu yer ah ari ni jer aq dpt mkn pepuas sok nye lepas bersalin mana dpt dh sbb kene pantang..wah tk suka..nk makan mcm ni kene tunggu posa thun depan lak.so huby pn beli ler apa yg aq nk.than kami pun p opis.buka posa kat opis je.dengan dik ipor.lepas bebuka lebih kurang cull 8 lebih kami pn on da way p spital.rasa sakit nk bersalin masih belum terasa.Cuma rasa sengal2 jer kat peyut.sampai2 kami pn p ler kaunter than kami dibawa ke labour room.tp kt dlm labour room fea ank aq tk dibenarkn masuk.so amber sorg2 ler dlm tu.pikiran duk berputar nk pangey sapa lh jaga fea ni.sbb mak metua aq kat kpg. Mak aq pn sama.so nk suh sapa.sib baik ada adik laki aq.aq call dia suh dtg spital and suh dia bwk aweks dia sekali.tk lama tu dia sampai.mujurlah time cuti.leh ler depa balik lewat.sesampainye adik aq dia pun bwk fea jln2.huby aq temankn aq kejap. So dlm labour room bila nurse dh cek2 semua bayi dlm kandungan ok and xtif. Siap dia bg ubat beyak suh aq beyak bersihkn peyut.tk lama tu berlari amber masuk toilet sbb peyut memulas nk yak2 J. Bila dh kuar semua peyut lapo balik. Aq pun pesan kat adik aq suh beli beger mcd ngan nasi goring pataya tuk aq. Nasi goreng kampong tuk huby.aq teman huby sahur sbb klu tk huby aq ni malas sahur.lebih kurang 12.30 adik aq pun dtg bwk makanan..so sementara kami makan adik aq duk luar dengan aweks and fea.lebih kurang cull 1.30 pg huby, fea, adik aq ngan aweks dia pn balik.aq ingatkn nk jumpa fea tp pikir2 kang dia nangis lak tgk aq so dengar sore dia jer lh dr luar.tinggal lh aq sorg2 dlm bilik labour room.tp setiap jam nurse akan masuk cek kandungan aq.mata aq walaupun mengantuk tp tk leh lelap.teringat kat fea.sempat gak aq nangis dlm labour room tu.tp nangis slow2 ler.kebetulan kakak aq sms citer pasal anak aq lg ler aq nangis..siut jer kn.dulu masa ank petama huby temankan dlm labouroom.kali ni aq sorg2.lebih kurang cull 2 lebih kesakitan mula terasa walaupun ketumban tk pecah.nurse suh aq tido.mcm mana aq nk tido klu nurse asyik masuk jer.cull 4pg kesakitan tu mula terasa.dan makin kerap terasa.aq Tanya dgn sorg nurse dia kata sabar.makin lama makin terasa sakitnya.mcm sakit segugut tp lebih kuat mcm tk leh bernafas.rupanya selama seminggu yg lepas sakit mcm ni aq dh terasa Cuma tk sekuat ni ler.aq call huby ckp tk tahan sakit.aq dh tk larat lg pn aq sorg2 ..huby suh sabar and dia kata klu tk tahan sangat pakai epidural..ok ler aq sabar dan cuba lawan kesakitan teramat tu.dlm cull 6 lebih kesakitan ni tk dpt aq lawan dh aq pun tekan loceng pangey nurse.nurse pn masuk dia kata kenapa. Aq ckp nurse sy tk tahan sy nk epidural.so nurse kata dia nk cek dulu klu still 3cm lh pakai epi..klu dh 7cm tk boleh ler.than cek2 bukaan dh 3 cm lebih so boleh ler pakai epi.dia kata nanti dia call dok yg bertugas.aq ckp jgn lama2 sy tk tahan.nurse tu pn pelik sbb kesakitan aq ni lama makan masa 1 minit klu org lain berapa saat jer.klu kesakitan tu dtg aq tk lh ckp kene bg isyarat tangan suh tunggu.dekat cull 8 pg klu tk silap dok bertugas dtg.dia dlm keadaan tergesa2 gak sbb dia kene operate pesakit yg tk dpt bersalin normal.aq dh lemah longlai sbb sakit.aq pun lupa cara2 kedudukan bila nk masukan epi ni. Dulu huby ada lh tlg kali ni sorg2.bila dok ckp bongkok badan aq mcm bler…than memula dok masukan dulu jarum kat tangan aq.mcm biasa darah memancut kuar sib baik tk kene baju dok yg lawa tu.dulu masa fea pun sama darah memancut kuar abis kene baju dok.dok yg sama lak tu.than dia masukan air kat tempat cucuk tu.than dia suh bongkok kan badan sambil dibantu dok tadi.than dia pun mula ler cucuk belakang aq.mak aii sakit gak.masa baby first tk sakit lak.dok kata aq tersalah bongkok,dia tk kasi aq lentikan badan. Than dia cepat2 bangunkan aq and dia suh aq duduk takut epi tu tk meresap ketempat yg aq sakit tu.so aq pn duduk ler than dok pun blah pergi buat operation. Tp still sakit sikit ler tk mcm td sakit yg amat.Cuma ni sakit kat blah kiri jer kira boleh lg aq bertahan.so duduk2 sementara tunggu dokter bibah dtg.dlm cull 10.15 pg tetiba aq terasa air ketumban dh pecah.aq pun tekan loceng lg.dia Tanya kenapa puan.aq kata..sy rasa air ketumban sy pecah.than nurse tu kata ok sebentar lg sy masuk.than nurse tu pn dtg dia cek..wah memang betul dh pecah and bukaan pun dh 7cm.aq pn terkejut sbb ingatkan kene tunggu 8jam klu pakai epi ni.rupanye tk tu kira anak pertama.ank kedua lain.nurse tu pn pelik dia kata tk payah pakai ubat tuk pecahkn ketumban..dia pecah sendiri.dulu masa fea aq kene masuk ubat tuk pecahkn ketumban.than nurse tu pun kuar nk call dok bibah.pastu ada nurse lain dtg masuk.cun gak nurse2 kat sini…sempat lg ati amber berkata2 J)..nurse tu pun standbye peralatan2 tuk bersalin.sebelum tu cull 8 lebih aq dh call huby..aq ckp dh amik epi.. dtg lewat sikit tk per lh.dia pun kata ok sbb situ hujan.than cull 10.00pg aq call dia still tido.aq suh dia bangun sbb aq nk bersalin.dia pun bangun siap2.aq kata takut abg tk sempat.dia kata insyakallah.kebetulan adik aq ada lh dia jg fea kt umah.lebih kurang cull 10.50 pg dokter bibah pun sampai.so dia baru nk cek..nah dia kata tk payah cek dh Nampak rambut baby dh..aq pn terkejut ,alamak memang tk sempat laki aq dtg ni..dok kata dh call husband..aq kata dh..dia kata on da way..than dok suh nurse tu call laki aq…lebih kurang cull 11.05pg sesi teran meneran pun bermula…tanpa huby aq disebelah aq kuatkn semangat tuk meneran.tp payah sikit sbb tindak balas dr baby kureng..sbb sebelum tu sementara aq tunggu dok dtg memang dh terasa mcm baby nk kuar tp aq tahan..muahaha…bila aq ckp kat dok..dok kata memang selalu gitu bila dok tk der dia nk kuar bila dok ada baby tu cam tau2 jer…than nurse pn masuk dia kata laki aq tk angkat tepon…aq pn ckp ler my be laki aq ingat bank call kot…nurse ngan dok lh bantai tergelak lak..dengan aq sekali…lawak tul dlm teran2 tu sempat lg kami borak2 wat lawak..bila baby tu gerak balik aq pn teran lh balik..bila baby tk gerak stop teran sambung borak lg muhaha…tp aq pn lupa dh cara meneran dia suh teran mcm nk berak tp amber ckp amber tk terasa mcm nk berak..dh bantai gelak lg aq ckp dok agaknye baby ni nk tunggu bapak dia sampai kot..dok and nurse gelak lg.…than dok pun suh nurse amik alat sokongan kaki sbb aq dh mengigil sbb kesejukan…biasa ah penyakit keturunan mesti mengigil…bukan sbb takut sbb sejuk huhu.than dh amik alat tu tk sampai beberapa minit tepat 11.24pg baby aq pn selamat dikeluarkan…elok baby aq kuar huby aq pn sampai…aqr siap ckp…aper ah lambat…than tetiba aq terasa atas peyut aq ada benda, tgk2 baby aq atas peyut…huby aq lak rasa mcm nk pengsan sbb tgk byk darah dlm bekas and ada gunting tergantung..muhaha…pandai baby tu elok walid dia masuk dia pn kuar eh…than baby pn dibawa tuk dibersihkan..huby aq apa lg ikut ler nurse and baby sbb nk rekod video…sepatutnye bilik baby tk lh masuk tp huby aq selamba jer wat bodoh J)…syukur Alhamdulillah semuanye selamat..segala2nya…dpt baby girl..bersyukur semua selamat.Cuma baby girl aq ni ringan sikit 2.610kg.kakak dia dulu 2.750kg…tu yg masa daftar masuk nurse2 semua terkejut dia kata perut kecik lg dh nk bersalin :P…lepas dh setel jahit semua…aq and huby terpaksa stay kat dlm labouroom selama 2jam sbb bilik solo penuh..ada pn ptg…bilik solo penuh..bilik 4 org pn penuh…so stay ler lebih kurang cull 2ptg..nurse pn bwk kami duduk bilik 2 org dulu ..so kami pn releks2 ah dulu..baru dpt tido.huby lak p semayang…than 4 lebih nurse dtg amik aq tuk dibawa kebilik solo…than aq sms huby .baru semua nya ok…boleh releks2..cma kali ni kesan jahitan dia terasa sakit.dok dh bg tau awal2 ank kedua ni jahitan dia sakit sikit ler…memang betui..bebeza sesangat ngan ank pertama..ank pertama tk rasa apa2 pun…Cuma pening kepala…ank kedua lak terasa sakit bahagian jahitan and sakit tulang montot.aq tk leh duduk lelama kang sakit, kene baring.mlm nyer adik aq dtg bwk fea…windu aq ngan fea..ye ah mana pernah aq berengang ngan dia…than ida pn dtg melawat.so borak2 ler..huby aq balik umah nk amik brg2 tuk bwk tido kat spital tu and tanam uri kat umah kami d bangi.


Floristgirl at Rabu, Oktober 21, 2009




Moly ngan petua
Selasa, 25 Ogos 2009

SALAM ..

Ari tu amber berkesempatan melawat si MOLY...ni pn lawatan last minit..terkejar2 gak ah ngan jln jem...wisau gak dh dkt cull 9mlm..yer ah ada baby kn...nk2 klu ada mak dia ker mak edos lg org tua tk kasi kn...tp klu amber ok jer nk dtg cull 12 pn ok jer cuma..baby dh tido kot time tu :))...

sib baik cr umah MOLY tu senang so sampai2 ingat kn umah dia tingkat 1 ker atau 2 upernyer tingkat 4 adoila mengah amber nk naik tangga tu..dh ah tu ada kucing...amber ni kn alergik kucing :))...so dh sampai tu haa...terpancul si moly depan pintu ..masuk2 si edos tgh tukarkn pamper si mikail..wah untung kami berdua sbb dpt huby mcm ni :))...upernyer umah dia hanya ada dia, edos ngan baby jer...mak edos umah kt bwh...kebetulan miza pn duduk tingkat bwh gak ngan makcik dia..so moly pn suh miza dtg.agak lama ah nk tunggu si mikail tu kuar dr bilik..biasa ah moly ngan edos kn baru jd mak ngan so masih dlm pembelajaran..huhu yer ker :P..kebetulan mikail sakit peyut...

dh setel semua baru ler edos wat kuar mikail tu...baby masih kecik so tk tau ikut muka sapa...so kami pn borak2 ler teringat mcm mana amber ngan huby jd mak ayah kali pertama :))...pastu dengan si moly nyer bercerita tentang pengalaman bersalin sampai dia naik fobia lak..dia kata dia sengaja tk nk pakai epidural sbb nk rasa sakitnyer..ha dh terasa sakitnyer baru tau ...menurut dia lg 2 ari bulan 8 kebetulan dia p mkn kfc ..pastu tetiba rasa lain mcm..than p cek dok last2 dh buka 3 cm so kene ler tahan..tp setiap org pengalaman lain2 kan :D...nk tau selebihnyer p ler tanya moly eh :D...

than tk lama kemudian mak edos lak naik atas...so kami pn borak2 ler ..cara2 berpantang zaman dolu2..zaman2 mak edos...wah dasyat gak pantang dia org..patut ah mak edos...my mom sendiri nampak segak walaupun dh 53thn...kebetulan umur mak edos ngan my mom sama..adik badik pn sama 6 org...mak edos citer lh org dulu2 pantang kene kuat..kene mkn jamu semua...pastu kat mata kene titis air limau...mak aiii pedih giler tu klu titis kt mata..mcm mana ah dia org lh tahan ek...pastu byk lg ah petua2 dia kasi..tp amber dh lupa sbb byk sgt ..yg amber ingat pn yg tu lh kot.

kami balik cull 11 lebih..maaf yer moly terlepak umah awk sampai lewat mlm pulak..rasa tk sedap sbb tk bg awk adiah..nanti klu ada sen sy kasi eh...:D...nama ank moly dh ditambah lg sikit iaitu MUHAMAD MIKAIL HAKIMI :D


Floristgirl at Selasa, Ogos 25, 2009




PUASA

SALAM...

syukur alhamdulillah ini hari ke4 kita umat islam semua berposa...dan alhamdulillah gak amber berjaya posa walaupn tgh tunggu masa jer peyut ni nk meletup :))...tp kelaparan sesangat melanda dlm diri amber ni...kesian lk amber kat baby dlm peyut..tp nk wat mcm mana amber kene posa gak sbb amber ni kekadang malas nk ganti posa...so klu sebulan amber tk posa..mak aii mcm mana nk ganti..klu seminggu dua tu lh tahan lg ler...walaupun huby amber rajin posa..tp isteri mu ini agak malas sikit :))...tp kakak amber kejam siap dia ckp .." ko ni kesian kat baby dlm peyut..ko dh dera dia"...aaa tidak kejam ker amber ni..betul ker amber ni mendera baby dlm peyut :-s..agaknyer kot...tp biler amber terasa betui2 lapa..amber tido..walapupn tk lama..bg tk nk lapar and kasi baby tido balik.tido tk per makruh jer dpt ..tp amber ada dengar syarahan dr ustad zawawi..dia kata org mengandung boleh buka posa separuh hari klu tk lara..dia pn dpt bonus gak..tp tu ah amber ni kn degil :-<..

baru2 ni bekas 2 org bos huby amber wife dia bersalin...sorg tu operate sbb terlebih seminggu...dan lg sorg tu normal cuma baby dia kecik and kene jangkitan..tu yg amber takutkn..amber selalu berdoa...semoga segalanyer berjalan lancar...harap2 bersalin normal supaya huby amber tk pening kepala nanti...amin....


Floristgirl at Selasa, Ogos 25, 2009